Singurătatea doare. Dar să stai cu cel care te rănește, doare și mai tare…

Eliberează-te de tot ceea ce te face să te simți inconfortabil și de oamenii care au încetat să mai fie interesați de tine. Pleacă când nu mai rămâne altă opțiune pentru a te elibera de suferința nesfârșită.

Este dificil să refuzăm oamenii care ne-au fost dragi. Dar ei nu mai privesc în direcția noastră, iar obiectivele lor de viață au încetat să mai coincidă cu ale noastre. Ce vă pot oferi acum? Agățându-te de ei, vei experimenta doar durerea și îți va împiedica dezvoltarea.

Dorința de a pleca nu indică întotdeauna slăbiciunea unei persoane. Uneori este un indicator al puterii interne.

Ați auzit metafora trenului? Despre trenul, în care unii stau și stau acolo mult timp, în timp ce alții rămân doar o scurtă perioadă. Spunem doar salut cuiva, și dimpotrivă, ne împărtășim călătoria cu cineva, formând o relație mai profundă.

Ce se întâmplă cu cei care ne devin dragi? Vrem să rămână mai mult și să nu-i lăsăm să coboare în stația potrivită … Dar nu îi putem forța să meargă cu noi până la capăt.

Mulți dintre „pasageri” vor pleca din tren, iar la început o să doară. Dar, în timp, îți vei da seama că trebuie să înveți să îi lași să plece, pentru că niciunul dintre ei nu îți aparține.

Apropiiindu-te de o situație care nu va duce la nimic, vă veți forța astfel să suferiți. Ești complet predat unei relații fără speranță, pentru că întotdeauna ai fost învățat doar să dai, fără să aștepți nimic în schimb. Problema este însă că, dacă acest lucru se transformă într-un obicei, atunci riscați să pășiți constant pe același greblă.

Renunțarea la cineva care înseamnă mult pentru noi este foarte dificil. Dar acesta este și un act de manifestare a iubirii de sine. Trebuie să vă oferiți posibilitatea de a vă vindeca de rănile unei relații eșuate.

Acesta este singurul mod de a-ți face prieteni noi și de a realiza că, undeva în lume, există oameni care sunt întotdeauna dispuși să vă ofere ajutorul lor.

Uneori sentimentele dispar, dar în același timp, persoana însăși rămâne. Acest lucru se întâmplă în multe feluri, iar partenerii continuă să trăiască împreună. Uneori le este frică să aibă o șansă și să plece, pentru că sunt „obișnuiți” cu aceste relații.

Problema acestei situații este că fiecare dintre acești oameni suferă. Unul dintre ei se simte gol, deoarece nevoile sale nu mai sunt satisfăcute de un partener. Iar cel de-al doilea se simte prizonier, pentru că se limitează la cel căruia nu mai împărtășează sentimente.

Adesea, următoarele simptome vorbesc despre moartea unei relații:

1. Partenerul nu mai este interesat de nevoile tale, mai ales din punct de vedere emoțional. Manifestarea oricărui sentiment romantic este în trecut, dând loc la singurătate și la un sentiment de respingere.

2. El ignoră ideile și opiniile tale și, prin urmare, începe să ia toate deciziile pe cont propriu. În cele mai multe cazuri, el acționează din poziția de a-și satisface propriile nevoi.

3. Numai tu îți păstrezi relația. Dai totul pentru ca lucrurile să meargă. Și dacă la un moment dat încetezi să faci acest lucru, știi că nu veți obține nimic în schimb, relația se va încheia.

4. A început să te umilească și să te critice. Partenerul se îndepărtează de tine, fără un motiv aparent. Cel care a servit anterior ca sursă a fericirii tale s-a transformat brusc în călăul tău.

Dacă suferiți de despărțirea de cineva, nu uitați că nimic nu doare mai mult decât să renunțați la voi.

Învață să-ți iai la revedere, realizând că beneficiul acestui pas îl vei obține doar cu timpul și experiența.